Especialistes en Salut de la Dona | Ginecologia i Obstetrícia
El nostre centre
Carrer Marià Vayreda, 12
Truca'ns
972 62 45 33
Escriu-nos
info@equipdona.cat
Horari
Dil - Div de 16h - 20h
Tenim àmplia experiència en l'ecografia ginecològica i obstètrica. Utilitzem tècniques altament especialitzades per l'avaluació del creixement fetal. Disposem de dos ecògrafs d’alta resolució, uns d’ells 3-4-5D.

Ecografia Ginecològica

Ecografia Ginecològica

L'ecografia en l'àmbit ginecològic serveix per visualitzar els genitals interns: úter i ovaris. Habitualment es fa servir la via vaginal per realitzar aquestes  ecografies, ja que dona una imatge de millor qualitat i no és necessari beure aigua ni tenir la bufeta plena abans de la seva realització.

Es pot fer en qualsevol fase del cicle, fins hi tot amb la menstruació sense que interfereixi en els resultats. Si no és possible realitzar l'ecografia via vaginal, la realitzarem via abdominal. En aquest cas, sí que serà necessària la ingesta de 1-2 litres d'aigua per tenir la bufeta plena d'orina just abans de la prova.

image-divider

Ecografies Obstètriques

Ecografia Obstètrica Precoç : Setmana 6-10

A partir de la setmana 6 des de la última menstruació, ja et podrem confirmar el teu embaràs mitjançant ecografia transvaginal. Aquesta ecografia permet visualitzar la correcte implantació del sac gestacional dins de l'úter, el nombre d'embrions per saber si es tracta d'un embaràs múltiple, així com escoltar els seus primers batecs.

Ecografia Obstètrica de Primer Trimestre : Setmana 11 a 13.6

És a dia d’avui, l'estudi més important de tot l'embaràs. Ens permet conèixer amb precisió l'edat gestacional i la data prevista de part.

La seva major importància recau en el càlcul que es realitza  basat en equacions de probabilitat, anomenat triple-screening, que informa del risc que el nadó té de patir problemes genètics com trisomia 21,18 i 13.

La ecografia també permet detectar la sospita de monosomia X, alguns defectes cardíacs i defectes del tub neural (com acrania i mielomeningocele). Si es dona el cas, aquest estudi és complementarà amb proves genètiques.

En embarassos de bessons, permet el diagnòstic de corionicitat, el nombre de placentes i bosses amniòtiques. També establir el tipus de seguiment, control de l'embaràs i predicció de patalogies com la síndrome de transfusió feto-fetal.

L'ecografia obstètrica de primer trimestre a més serveix  fer un càlcul del risc de la mare de patir preeclàmpsia, restricció del creixement fetal o part preterme.

Ecografia del Sexe Fetal : Setmana 16

A la setmana 16 de l'embaràs ja es pot reconeixer el sexe fetal, un mes abans de l'ecografia morfològica, establerta en els protocols estàndard de seguiment.

Ecografia Morfològica de Segon Trimestre : Setmana 18 a 22

Entre les 18 i 22 setmanes, el fetus ja ha desenvolupat la majoria de les seves estructures anatòmiques. La capacitat per detectar al teu fill qualsevol anomalia en aquestes estructures supera el 80% en ecografistes experimentats. Aquest és el segon estudi ecogràfic més important de la gestació ja que permet establir la normalitat estructural i descartar malformacions congènites.

Si no es va realitzar l'ecografia de primer trimestre, aquest ecografia ofereix també alguns marcadors genètics per a diagnòstic d'aneuploïdies (alteracions genètiques/cromosòmiques), cribatge de preeclàmpsia i part preterme.

L'estudi morfològic precoç es realitza en cas de sospita de malformacions, principalment cardiopaties que es realitza a la setmana 16 de gestació.

Ecografia Obstètrica de Tercer Trimestre : Setmana 32 a 35

Aquest estudi aporta informació sobre la qualitat del creixement del nadó al tercer trimestre, periode en el qual el fetus és sensible a l’influència de factors propis i materns.

En aquesta ecografia es realitzarà el càlcul del pes estimat del nadó, es comprovarà la correcta implantació placentària i la quantitat de liquid amniòtic. Es complementarà amb l'estudi Doppler de la circulació feto-placentària i en cas necessari també es mesurarà el cèrvix uterí.

Si el teu embaràs és de risc, també realitzarem una ecografia com aquesta a la setmana 28 o quan sigui necessàri.

image-divider

Ecografia Avançada

Avaluació estructural detallada del cervell fetal

La neurosonografia és un estudi altament especialitzat del cervell fetal en desenvolupament. El realitzem en condicions molt específiques i per personal amb molta experiència en l'àrea.

S'indica en casos de sospita d'alteració estructural cerebral: Augment de ventricles laterals o de cisterna magna, mare diabètica pre-gestacional o antecedent d'anomalia estructural cerebral en embaràs anterior.

Avaluació estructural i funcional del cor fetal

És una prova molt específica del cor fetal en desenvolupament. El realitzem per especialistes amb experiència en aquest tipus d'estudis.

S'indica en casos de sospita d'alteració estructural i/o funcional del cor fetal, mare diabètica gestacional i pre-gestacional i antecedent d'anomalia estructural cardíaca en embaràs anterior.

Avaluació Hemodinàmica i de Control de Creixement

En els casos en què s'hagi trobat un compromís del creixement fetal, està indicat realitzar un estudi de la circulació sanguínia fetal mitjançant l'ús de tecnologia Doppler polsat i color.

Aquest estudi permet conèixer la manera com el fetus s'adapta al medi ambient intra-uterí i ens diu de manera altament fiable les possibilitats que té de continuar la seva vida intra-uterina sense dificultats.

És un reflex del funcionament placentari i de l'adaptació fetal a un medi ambient complexe. En l'actualitat és la millor eina per definir amb precisió el moment adequat perquè el nadó neixi, sense posar en risc la seva supervivència ni la seva integritat.